Om Företaget
 
SkånePyro är ett pyrotekniskt företag i Malmö som erbjuder alla former av festfyrverkerier och specialeffekter av högsta kvalité för utomhusbruk samt för inomhusbruk. Inget uppdrag är för litet och inget är för stort.
Mikael Johansson som äger SkånePyro har arbetat under många år med fyrverkerier och specialeffekter. Därigenom har Mikael fått erfarenhet av alla typer av evenemang. Skånepyro startades 1999 av Mikael Johansson vilket medförde att SkånePyro fick eget lager i Skåne samt köpte in en stor mängd utrustning för alla typer av evenemang. Idag har SkånePyro kapacitet att erbjuda allt från minsta festfyrverkeriet till största festivalfyrverkeriet samt specialeffekter av alla möjliga sorter både inomhus och utomhus.
SkånePyro köper bara in produkter från världens ledande tillverkare av pyrotekniska varor för att kunna garantera en hög och jämn kvalitét och framförallt hög säkerhet.

Förutom egen design och uppskjutning kan SkånePyro även erbjuda andra pyrotekniska företag hjälp med avbränning. Detta är framförallt värdefullt för företag som ligger långt från Skåne där det blir för stora kostnader att skicka egen personal. SkånePyro har tillgång till kompetent personal runt om i landet som står beredda att ge Dig ett oförglömligt evenemang.
Företagets lokaler består av ett stort utrustningslager samt verkstad där det finns kapacitet för att lagra all tänkbar utrustning samt utrymmen för att tillverka samt reparera utrustning. Vidare har SkånePyro godkända lager för pyrotekniska varor.
SkånePyro har egna specialfordon för transporter av utrustning och pyrotekniska varor.
Som regel använder vi personbil och ett stort boggiesläp som är EX/II godkänt (godkänt för explosivtransport), men vid behov körs sakerna på tung lastbil som är EX/III godkänd.
Vårt boggiesläp är specialutrustat enligt mycket högre krav än vad bilprovningen kräver eftersom vi vill minska olycksrisken så mycket vi kan.
All personal som kör fyrverkeritransporter innehar giltigt ADRtillstånd och är speciellt utbildade i säker bilkörning, hjärt-lungräddning samt omfattande brandutbildning.
Att följa gällande regler och lagar är viktigt för SkånePyro.
För att minska på miljöbelastningen kör vi släpvagnstransporterna med en Volvo V70 Bi-fuel som går på naturgas / biogas. Detta är troligen det renaste bränslet på marknaden för förbränningsmotorer. Bi-fuel bilen är godkänd som miljöfordon i samtliga kommuner i landet.
Du som kund undrar säkert varför Du skall välja just SkånePyro?
SkånePyro kan erbjuda Dig ett mycket stort kunnade tillsammans med en lång erfarenhet av pyrotekniska evenemang. Vi bränner årligen av fyrverkerier i alla prisklasser ända upp till de största festivalfyrverkerierna. Det blir även några digitalt avfyrade musikfyrverkerier. Säkerheten är något som är högst prioriterat hos SkånePyro. Vidare innehar SkånePyro tillstånd för inköp, innehav och försäljning av pyrotekniska varor. För att vara helt säkra innehar vi även en fullständig ansvarsförsäkring. Du som kund skall kräva att en fyrverkerileverantör innehar både tillstånd och försäkring, annars är de inte seriösa.

Naturligtvis har SkånePyro F-skatt och är momsregistrerade.t.