Utomhusfyrverkeri
 
Utomhusfyrverkeri är den vanligaste formen av festfyrverkerier. Den passar bra till de flesta typer av evenemang.
Det finns ett par generella krav på en avskjutningsplats:
1: Markägarens tillstånd måste finnas
2: Säkerhetsavstånd måste uppnås mellan skjutplats och publik
3: Säkerhetsavstånd måste uppnås till närmaste väg/gångbana/cykelbana
Det bästa är att personal från SkånePyro tittar på platsen i förväg för att kunna göra en korrekt bedömning.
Utomhusfyrverkerier består till största del av två huvudgrupper av pjäser nämligen bomber och tårtor. Bomber har den stora fördelen att det trillar knappt ner något alls från dem förutom en del pappersbitar och skalrester. Detta hamnar dock inom avspärrat område. Raketer används sällan eftersom de kräver stora säkerhetsavstånd pga tunga träkäppar som trillar ner.
Tårtor och romljus är från fabrik färdigladdade med ett antal effekter med tidsfördröjning. Båda dessa typer håller sig på lägre höjd än bomber.
Förutom dessa vanliga pjäser kan man hitta på en hel del annat på ett utomhusfyrverkeri. En mycket spektakulär effekt är vattenbomber. Man skjuter ut ett antal bomber som flyter ute i vattnet. Efter ett ögonblick börjar de krevera, en efter en på vattenytan. Brandbomber är en annan uppskattad effekt. Där skjuts ett par liter bensin/diesel rakt upp i luften och förbränns utan att trilla ner. Kvar på himlen blir en enorm rökring. Själva lågan ser ut som en atombombskrevad. Värmen från denna effekt känns på stora avstånd.
Naturligtvis finns det en mängd olika effekter att erbjuda, detta var bara ett urval.
Oavsett om Du önskar fyrverkeri till den lilla festen eller till en festival så är Du välkommen att höra av Dig för att få en personlig offert.
Naturligtvis innebär en offert inga kostnader för Dig som kund.
Välkommen med din beställning, för kontakt tryck här!